top of page
dsc06073.jpg

Het is onze visie om de koffieliefhebbers in de wereld de echte authentieke smaken van de Vietnamese koffie te schenken.

Kay & Claudia – Founders

Vietnamese Koffie - Premium Vietnamese Koffie Belvico Food

Ons Verhaal

Hoe het begon

In 2012 werden wij gecontacteerd door een Belgische investeerder om een nieuwe zaak op te starten in de pluimveesector in Vietnam met een sterke focus op voedselveiligheid en kwaliteit.

Kort daarna vertrokken wij samen op ontdekkingstocht naar Vietnam. Het land, de cultuur, en de lokale gemeenschap veroverden ons hart en zes maanden later zaten we met ons hele gezin - Victor toen 2 jaar oud en Remy slechts 3 maanden - op het vliegtuig richting Vietnam.

We besloten ons te vestigen in Bao Loc, Lam Dong, gelegen in de Centrale Hooglanden van Vietnam, een streek met immens potentieel voor agricultuur door het gunstige klimaat. Ons huis bevond zich letterlijk tussen de koffieplantages en omwille van Kay zijn werk in de pluimveesector werden we al snel de leverancier van bio-meststoffen voor de omringende Vietnamese koffieboeren. Het was toen dat het zaadje om zelf een koffiebedrijf te starten, werd geplant.

Om dit idee tot leven te brengen, hadden we een lokale expert nodig. Een jong, gepassioneerd iemand met een grondige kennis van koffie die onze langetermijnvisie deelde over het behoud van smaken, pure koffie en voedselveiligheid.

Het duurde niet lang voor we via via in contact kwamen met Linh, de zoon van een lokale koffieboer. Linh was jong, dynamisch en een echte koffie-expert. De ideale match! En de rest is - zoals ze zeggen - geschiedenis.

Vietnamese Koffie - Premium Vietnamese Koffie Belvico Food
Getty - HERO2.jpeg

Eerlijke koffie

Wederzijds vertrouwen, duidelijke afspraken, kennis delen en een eerlijke verloning zorgt dat de kwaliteit van de koffiebonen die onze lokale koffieboeren afleveren, top en consistent is.
Ook voor jou als klant betekent dit een (h)eerlijke kop koffie voor een eerlijke prijs.

Mijn ouders zijn geboren en getogen koffieboeren van Bao Loc. Ze hebben nooit een ander leven gekend. De koffieplantage was mijn speeltuin: bomen planten, oogsten, drogen en verwerken. Het was een fantastische manier om alle aspecten van een koffiebedrijf door en door te leren kennen.

In tegenstelling tot mijn zussen die elk een eigen koffie- en thee bedrijf startten, koos ik ervoor om als 18-jarige Boa Loc te verlaten om in Ho Chi Minh City te gaan studeren. Ik keerde terug met een diploma, deed ervaring op in verschillende bedrijven maar voelde me nooit echt gepassioneerd over mijn werk.

Enkele jaren geleden leerde ik Kay en zijn familie kennen via bevriende koffieboeren. We hadden onmiddellijk een goede klik en besloten al vrij snel om Belvico op te starten. Kay en ik vormen een unieke combinatie: Europese visie over het behoud van authentieke smaken, pure koffie en voedselveiligheid en Vietnamese koffie-expertise.

Nooit gedacht dat ik koffiebonen zou verkopen van de bomen die ik als kind samen met mijn vader plantte.

Lihn – Co-owner

Lihn Co-owner Belvico Food - Vietnamese Koffie - Premium Vietnamese Koffie
bottom of page