top of page

Wat is traditionele Vietnamese koffie?

Bijgewerkt op: 30 dec. 2021

Als je al naar Vietnam reisde of dichterbij huis een Vietnamees restaurant bezocht, proefde je wellicht al eens een Vietnamese koffie. Een manier van koffie serveren die onderdeel is van de traditionele Vietnamese cultuur.

Phin filter voor Vietnamese koffie
De Vietnamese Phin filter

Wat maakt Vietnamese koffie zo uniek?

De combinatie van de Vietnamese Phin filter, de typische robusta koffie en gecondenseerde melk zorgen voor een avontuurlijke koffiebeleving.

De Phin filter is een eenvoudig tool bestaande uit een schoteltje met gaatjes, een passende cilinder voor de gemalen koffie en een deksel dat zorgt dat de koffie warm blijft terwijl hij langzaam in een glazen kopje druppelt. De unieke smaak die tevoorschijn komt, is een combinatie tussen een V60 en French Press gezette koffie.Een sterke en volle koffiesmaak

Voor liefhebbers van een opkikkerende koffie, krijg je met de tradionele Phin zo’n 50 ml koffie in je kop, wat overeenkomt met een dubbele shot espresso.

Deze drinken de Vietnamezen zowel warm en zwart als met ijs en gecondenseerde melk.


De combinatie van de Vietnamese Phin filter, de typische robusta koffie en gecondenseerde melk zorgen voor een avontuurlijke koffiebeleving.

Robusta koffie

Waar velen vaker Arabica koffie benutten, wordt tradionele Vietnamese koffie gezet met Robusta. Deze koffieboon is doorgaans groter van formaat en bevat meer cafeïne, die ervoor zorgt dat er zich een karamel, noterige en ietwat bittere smaak ontpopt. Bij Belvico ligt de focus op Specialty Vietnamese koffie en dit includeert hoge kwaliteit en unieke smaakprofielen. Een mooi voorbeeld daarvan is onze huisgebrandde Blend die de combinatie van de Arabica- en Robustaboon eer aandoet. Robusta, Arabica, of liever een combinatie van beide? Met melk of ijs, of zoals de Fransen het zo mooi zeggen: “les gouts et les couleurs on ne discute pas”.

118 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page