top of page

On the menu Caramel Latte

Op het menu: 5 min Caramel Latte


De herfst is niet alleen een spannende tijd omdat we een glimp opvangen van hoe onze koffieoogst eruit zal zien, het betekent ook dat we kunnen genieten van warme, gezellige en voedende smaken zoals kaneel, pompoen en karamel.


Als je het ons vraagt, moet een goede latte aanvoelen als een warme knuffel. Voeg een vleugje karamel toe om het wat extra herfstvibes te geven.


Dit karamel latte-recept is zo gemakkelijk te maken dat je er niet aan denkt om in de kou te gaan staan ​​om ooit nog een van die te dure uit de coffeeshop te halen.


Blijf lezen om te leren hoe je thuis een heerlijke caramel latte maakt. Psst: het is vegan!


Benodigdheden van een karamel latte


Een heerlijke latte maken begint allemaal met … geweldige koffie natuurlijk - wat dacht je!? Als je fan bent van een zoet smakende latte, maak die dan met onze Arabica-melange. Als je de voorkeur geeft aan een sterkere latte, raden we je aan onze Robusta-melange te gebruiken.


Behalve geweldige koffie - wat geen probleem zal zijn als je Belvico-bonen gebruikt - heb je nog twee andere ingrediënten nodig voor deze op de herfst geïnspireerde latte:


Melk; je kunt koemelk gebruiken, hoewel we raden aan om amandel- of havermelk te proberen voor een gezondere en meer planeetvriendelijke variatie;

Karamel siroop; dit is gemakkelijk thuis te maken (je hebt eigenlijk alleen bruine suiker en een scheutje water nodig), of gebruik een in de winkel gekochte versie als je geen zin hebt om te klussen.Een latte voor geen latte (Krijg onze woordspeling hier?)


Het maakt niet uit of je een espressomachine hebt of niet, dit recept is zo eenvoudig dat je elke keer de perfecte, zelfgemaakte karamel latte krijgt! Dit heb je nodig voor één latte:


Ingrediënten (1 portie)

¾ kopje mylk (nee, dit is geen typfout. Mylk met een "y" verwijst naar plantaardige melk, d.w.z. haver- of amandelmelk)

1 tot 2 espresso shots of 1 sterke kop koffie

1 tot 2 eetlepels karamelsiroopEen stap-voor-stap handleiding

Maal je bonen fijn en trek je espresso shot of zet een sterke kop koffie. Gebruik ¾ van de hoeveelheid water die je normaal gebruikt om een ​​sterkere smaak te krijgen.Verwarm je mylk tot net onder het kookpunt met behulp van je espressomachine, een magnetron of de kookplaat.Schuim de mylk op. Geen idee hoe? Bekijk deze blog voor verschillende opschuimmogelijkheden.Neem een ​​schoon glas en voeg eerst de karamelsiroop toe.

We weten dat we eerder 1 - 2 eetlepels zeiden, maar geef alsjeblieft uit als je van karamel houdt!Voeg de espresso shot(s) of je sterke kop koffie toe en roer.Schenk de mylk in het glas. Nu is het tijd om te pronken met je barista-vaardigheden: probeer het schuim tegen te houden. Giet het helemaal op het einde in het glas zodat het bovenop blijft liggen. Zo doen ze dat in de coffeeshops.
Je hebt het gedaan! Je hebt zojuist je eigen caramel latte gemaakt, zonder een latte uit te geven!


Deel dit eenvoudige caramel latte-recept met een koffieliefhebbende vriend. We zijn altijd blij om je creaties te zien! Laat ons in de reacties hieronder weten hoe het allemaal is verlopen of tag ons op Instagram in je foto's.Een latte liefde,

De Belvico FamBRONNEN:

https://coffeeaffection.com/how-to-make-a-caramel-latte/

https://yourdreamcoffee.com/caramel-latte-recept/26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page